Úspěch na 17. ročníku Memoriálu Míly Dlabače v Tehovci

 V sobotu 5. září se uskutečnil již 17. ročník soutěže v požárním sportu – Memoriál Míly Dlabače – tentokrát spojenou s oslavami výročí 95 let od založení hasičů v Tehovci. Memoriál vznikl na počest dlouholetého velitele SDH Tehovec pana Miloslava Dlabače, který hasičině zasvětil velkou část svého života. Soutěž se skládá ze dvou částí – požárního útoku a následné jízdě na raftech. Časy z jednotlivých částí se sečtou a dle konečného výsledku je pak sestaveno pořadí týmů.

Tohoto veselého zápolení, kde se také sejdeme v přátelském duchu s členy dalších sborů, jsme se účastnili již počtvrté a pro náš ženský tým to byla soutěž úplně první. Kluci s přibývajícími zkušenostmi postupně šplhají po žebříčku výš a výš, tentokrát si domů odvezli bramborovou medaili. Čtvrté místo mezi 13 družstvy v kategorii muži je krásný výsledek a příští rok, doufáme, již obsadíme i „bednu“. V jízdě na raftech měli ze všech nejlepší čas! Vida je, jak se umí ohánět pádly.

Ženský tým na soutěž pravidelně a pilně trénoval. Vzhledem k tomu, že skoro všechny ženy v družstvu jsou i matkami, nebylo vždy snadné vyšetřit si volný čas. Proto bych touto cestou chtěla poděkovat našim protějškům, babičkám a všem blízkým, kteří nás zaskočili v péči o drobotinu, někdy možná i domácnost, neboť bez nich by účast na soutěži pro nás byla jen velmi obtížná. Tréning se vyplatil a my si dovezly krásné třetí místo! Občas se v boji objevila malá zaváhání (jako nepříliš rovná trajektorie jednoho z raftů), zato jsme do toho šly s elánem a nevídaným nasazením (vše završila Móňa, která v sobě našla nevídané snad až zvířecí schopnosti a na úplném konci, kde jsme se musely dotknou z raftu do vysoko zavěšené lahve, se odrazila jako laňka a svým kočičím drápem lahev rozkývala a pak se jako delfín zanořila do hlubin tehovecké nádrže).

Videa ze soutěže můžete shlédnout na našich Facebookových stránkách.